Iron Mountain, ghost (ski) town

Het Wilde Westen heeft ook een ander soort ghost towns, een ijzige, witte variant: ghost ski towns, verloren in ruimte en tijd.

Iron Mountain, ghost ski town

Vervallen liftinstallaties, loodsen en allerhande bouwsels op verlaten bergkammen geven een impressie van wat ooit geweest is – nu is een en ander een intrigerend decor voor iets dat kan doorgaan als een post-apocalyptische skitrip.

Iron Mountain ski run

Ideaal ook voor snowshoe trips; door de verlamde liften is de sneeuwschoen namelijk het aangewezen medium om bovenop de berg te geraken; telemark-, langlauf- of mijn Korg mini-ski’s (met randonnee binding) werken ook (mits het gebruik van skins voor de steilere stukken)...

De laatste weken werden de Sierra’s bedolven onder een gigantisch pak sneeuw (bovenop een al niet onaardige basis). Iron Mountain is maar een van de vele oorden waar je een wit koninkrijk voor jezelf en je dierbaren kan vinden.

Iron Mountain trip

Hier, begraven op een ski forum, valt allerhande interessants te lezen over de vergane glorie van Iron Mountain en lotgenoten.

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.