Holografie voor amateurs

holographic mirror

Vergeet lasers, emulsies en dergelijke; voor een fijn hologram hebt u enkel een (paar) parabolische spiegel(s) nodig; beeld u twee soepteljoren in, aan de binnenzijde gelakt met zilver, die u tegen elkaar stanst en waarvan eentje een opening in het midden heeft.

Het resultaat: het varkentje, de batterij en de munt in de foto hierboven zijn redelijk spectaculaire virtuele beelden die men langs 360 graden kan bewonderen en al een tijdje dienst doen als fijne ijsbreker in mijn bureau (dateert van de tijd toen ik aan MEMS spiegeltjes werkte!). Het gaat u tevens gegarandeerd populariteit bezorgen bij de klein mannen.

Hieronder een fotootje uit een andere hoek, waarbij u de echte objecten kan opmerken; de denkbeeldige lichtstralen en het brandpunt kan u er zelf bij verzinnen.

holographic mirror II

Onze plannen om een vergrote versie te bouwen teneinde de hologram-scenes uit Star Wars te kunnen naspelen werden indertijd snel opgeborgen (omdat niemand bereid werd gevonden om het kapsel van prinses Leia te dragen, of omdat het ietwat te duur en omslachtig was, ik herinner het me niet goed meer).

2 reacties op “Holografie voor amateurs“

  1. tom beweert:

    Bon. Ik heb er dus twee besteld.

    Een voor mijn bureau. En een als toekomstig Kerstmis geschenk. :-)

  2. El Hombre beweert:

    Eeuwige adoratie en populariteit bij klein (en minder klein) mannen zullen uw deel zijn!


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.