RIP Sparklehorse / Mark Linkous

Het zijn slechte tijden voor getormenteerde singer-songwriters (zie ook Vic C). Linkous was bijzonder getalenteerd, maakte met Vivadixiesubmarinedinges een van mijn favoriete platen uit de nineties, voorzag menig film soundtrack van sprankels van zijn genie, tooide zich bij gelegenheid met een uitermate cool soort ‘bokaal-zonnebril’ en gaf redelijk indrukwekkende optredens ten beste (als ik mij goed herinner). En hij placht zich gaarne per moto doorheen de spookachtige ‘deep south’ te verplaatsen, hierbij waarschijnlijk inspiratie opdoende voor zijn bijwijlen surrealistische lyrics. Enkele klassiekers-die-niemand-kent:

En het resultaat van een samenwerking met David Lynch en Danger Mouse – voorwaar een surrealistische supergroep – dient binnenkort nog uit te komen…
Hier nog een bonus-link.

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.