Een middagritje

Cadel climbing Page Mill

Teneinde iets aan mijn ondertussen lamentabel geworden winterconditie te doen was ik vandaag van plan een kort maar hevig ritje op de koersfiets te doen tijdens de lunchpauze (niks boven een paar mandarines plus GU als middagmaaltijd!), en begon aan de klim over Page Mill Road. Op een bepaald moment komt een renner in nogal professioneel uitziende uitrusting alsook regenboogtrui uit een zijstraat aangereden, een belachelijk zware versnelling ronddraaiend op de flanken van deze toch enigszins uit de kluiten gewassen beklimming.

Ik probeer een versnelling te zetten, en ik kom net dicht genoeg om vanuit een haarspeldbocht met afdoende zekerheid te kunnen concluderen: yep, het is huidig wereldkampioen Cadel Evans. Dan verdwijnt hij vrijwel ogenblikkelijk in de verte en blijf ik rustig verder puffen tot ik hem wat later zie komen aanzetten uit de andere richting en mij kruisen.

De wieler-groupie in mij ontwaakt en ik maak terstond rechtsomkeert om de achtervolging in te zetten – tegelijkertijd probeer ik mijn iPhone boven te frutselen en de camera te hanteren wat gedurende de nogal bochtige afdaling tot enige hachelijke taferelen leidde. Een andere coureur komt mij vergezellen en we openen de jacht! We zouden evenwel van een koude kermis zijn thuisgekomen ware het niet dat Cadel beneden een stop maakte bij zijn teamwagen en mechanicien.

Hij was dan zo vriendelijk om ons wat mee te laten rijden over Arastradero en Alpine Road en wat te kletsen (in een stevig Australisch accent). Mijn lunch break begon ondertussen ietwat uit de hand te lopen en op Portola Road opperde ik met tegenzin: “bummer, but I have to get back to work”, waarop hij dan stelde “yeah me too”, en hij zoefde ervandoor.

Het was een eerder memorabel lunch ritje, vandaag.

Cadel and a team BMC staffer

Meer hier…

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.