Het Openbaar Vervoer

Morgen ga ik trachten met het openbaar vervoer op het werk te raken. Ik woon zo’n 16 mijl – een dikke 25km – van het werk af en ik hoor u verzuchten, so fucking what?

Welnu, als u meende dat de treinen in Belgie onbetrouwbaar zijn, er te weinig vlotte verbindingen zijn, het een pest is op het station te raken of de voorradige busroutes u onhandig uitkomen, troost uzelve, you ain’t seen nothing yet! We kennen er hier in de Golden State ook wat van.

Hier in Santa Clara county zijn er weliswaar lokale VTA bussen, shuttle-bussen, commuter-bussen, treinen, baby-bullet treinen en lightrail maar helaas: zelden arriveren ze op een geschikt punt in ruimte en tijd en een en ander vereist een ontiegelijk puzzelwerk.

Waarom nu dat openbaar vervoer? Wel, naast het feit dat het een interessant experiment om doen is, is het voornamelijk een kwestie van eliminatie: ik zou met de fiets kunnen gaan, zoals vandaag, maar we krijgen morgen alweer een atypische winterstorm met pijpenstelen regen in de (verwende) maag gesplitst en al mijn winter-fietskledij is momenteel doorzopen nat; in een normaal geval zou ik de Subaru nemen maar die zit nog steeds in de garage voor ernstige herstellingswerkzaamheden; de Ducati dan maar zoals vorige week? Hum, ik heb de moeite gedaan die in het weekend te kuisen en op te knappen met de naieve gedachte dat mijn Subaru spoedig in orde zou zijn en ik de moto dus een tijdje op stal kon laten – no way dat ik hem nu opnieuw ga blootstellen aan slijkerig wegdek-drab en het zweet mijns aanschijns vergeefs vergoten zou zijn! Verder heb ik geen zin om een rit af te bedelen of te carpoolen… Wordt vervolgd!

2 reacties op “Het Openbaar Vervoer“

  1. Tom beweert:

    Poor thing…

  2. hombre beweert:

    hier is het al erg om geen auto te hebben, ginder kan het alleen maar erger zijn :-)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.