Kerstspecial

Het seizoen van peis en vree, introspectie, kerstlichtjes, korte dagen, gluhwein en wintersolden is alweer voorbij, en normaal gezien heb ik tijdens deze periode het vaderland aangedaan – maar soms komt het er helaas niet van, zoals dit jaar.

Wat doet een mens dan om in de juiste stemming te komen tijdens deze donkere dagen in de vreemde? Wel, hoewel er vele eigen Amerikaanse tradities zijn (waaronder spektaculair opgesmukte huizen en straten, het sardonische brouwsel genaamd eggnog en het ad infinitum projecteren van Jimmy Stewart in “It’s a wonderful life”), wordt hier ten huize steevast de DVD-editie van “Alles kan beter” van stal gehaald. De Kerstspecial in het bijzonder vervult mij telkens met een mengsel van vreugde en grote weemoed, kijk voor uzelve:

Het universele genie van Uytterhoeven, Guy Mortier en co (duidelijkst op 1m35s!) wordt aangetoond door het feit dat ik kan getuigen dat ook niet-Nederlandstaligen hier de slappe lach van krijgen (zie ook: de Josdag-pastiche, die zelfs zonder simultane vertaling fel gesmaakt wordt)...

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.