Latte

Het onderwerp kwam ter sprake in een discussie per Ping! met de Ayatola (jawel, hoewel we de midlife crisis-gerechtigde leeftijd naderen hollen wij mee met de immer voortdenderende tijd): lattes. In het Italiaans is dat gewoon melk natuurlijk. Maar hier in de US of A bedoelen we daar een caffèlatte (I), Café au lait (F) of Café con leche (E) mee. Ruwweg een derde espresso of moka plus tweederde gestoomde melk.

Eurosnobs halen hun neus op voor het brouwsel dat ze in pakweg Starbucks onder deze noemer schenken. Eurosnobs moeten echter oppassen want in San Francisco zijn betere lattes/caffèlattes etc te vinden dan ik ooit in Europa heb aangetroffen.

Zo bijvoorbeeld in het voorbeeldige etablissement La Boulange; bestel daar een dubbele latte en u zal een stukje hemel opgediend krijgen in een uit de kluiten gewassen soepteljoor. Ziet er fenomenaal uit en smaakt ditto.

La Boulange Latte

Een absolute aanrader (en kijk aub naast de noise en blur van mijn iPhone camera), een van die fijne kleinigheden die het bestaan weten op te fleuren!

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.