Hitte in San Francisco

Het zou een news headliner kunnen zijn, iets a la ‘Ijsbeer op het strand van Oostende’.
Maar zo zeldzaam is het nu ook niet, ik mag niet overdrijven; de laatste dagen is het evenwel zonnekloppen geblazen in Fog City en omstreken. Vandaag vond Bay to Breakers plaats, ongetwijfeld een meer dan ooit zweterig evenement, en aldus was het aangewezen om met mijn bezoek de dag voordien de stad te bezoeken (om de 80000 extra tijdelijke bewoners en bijhorende verkeerschaostoestanden te vermijden).

Op de foto hieronder, normaal een van de koudste plekjes in de stad, was het puffen tijdens de beklimming van los Pechos de la Chola (rara waar waren we?)...

Daarna genieten van de aangename zeebries en de altijd indrukwekkende Golden Gate, de fijne +31 percent hellinkjes op Filbert en consoorten afdonderen – zie Steve McQueen in Bullitt – dan Baker Street Bistro, Fort Mason en het Aquatic Park en jawel de Wharf, en afsluiters Cliff House en Ocean Beach. Bisronde via Devil’s Slide naar Half Moon Bay en mijn gastheer-duties werden zo mooi ingevuld.

Los Pechos de la Chola
Los Pechos de la Chola

1 reactie op “Hitte in San Francisco“

  1. Konijn beweert:

    Hmmm, bakken en braden dus. Neige foto trouwens!


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.