Zwijnerij

Binnenkort verwacht ik bezoek uit het Vaderland. De huidige zwijngriep-crisis (Leno: “they’re calling it swine flu because it either originated from pigs or from AIG executives”) is niet van die aard om met een gerust gemoed op reis te vertrekken (raadt de regering tegenwoordig af naar de VS te reizen?), maar laat ik trachten een en ander in perspectief te plaatsen:

 • Er zijn nog geen gevallen geconstateerd in de San Francisco Bay Area (wel in Sacramento weliswaar) – wel in Londen, waarschijnlijk ook Parijs en deze liggen een stuk dichter bij het Vaderland dan dat wij hier bij Mexico liggen. Men raadt toch ook niet af om naar Londen/Parijs te reizen? Met het huidige luchtverkeer zit men sowieso nergens echt veilig.

 • In de cleanroom op het werk beschikken we over een ongebreidelde voorraad chirurgische maskers (om het cleanroomwerk stof- en slechte adem-vrij te houden, uiteraard) – nu nog een batterij Tamiflu op de kop tikken en u kan niet in betere handen zijn hier!

 • Voorlopig vielen enkel dodelijke slachtoffers in Mexico, waarom is niet duidelijk (sub-par behandeling in ziekenhuizen?, luchtvervuiling mede-verantwoordelijk voor de slachtoffers die bezwijken aan longontsteking? ...) – de kranten staan heden vol met allerhande sensationele toestanden maar het zijn tegenwoordig zware tijden voor de kranten en ze dienen te verkopen.

 • Ik heb een perfect contingency-plan klaar! Met name, een trip naar Moab waar we ons (per mountain bike) in de woestijn kunnen begeven, ver van de beschaving en besmette personen!

Ik hoop dat u zich dus niet al te veel zorgen maakt…

2 reacties op “Zwijnerij“

 1. Konijn beweert:

  Ik was ook van plan om af te komen. Van die griep heb ik niet zo’n schrik. Alleen: de crisis heeft de budgetten voor conferenties naar 0 gereduceerd. En met een budget van die omvang is SFO net iets te ver gegrepen. Roeien is geen optie ;-)

 2. El Hombre beweert:

  Sjaf!
  (een term uit microprocessor-design die gebruikt wordt om diepe teleurstelling uit te drukken – weliswaar enkel door een aantal Hombres voor zover ik weet – soms wordt deze gedebiteerd in combinatie met ‘Bjaf’ overigens)

  Euh, kunnen geen argumenten als volgt opgebouwd worden:

  “Tijden van crisis zijn tijden van opportuniteit – net nu is het belangrijk om de vinger aan de pols van de vooruitgang/nieuwste ontwikkelingen te kunnen houden!”

  of

  “Mijn permanente scholing ten gevolge van deze conferentie gaat resulteren in een opmerkelijke toename van mijn efficientie – en in moeilijke tijden is een efficientere werknemer van goud!”


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.