Zeeotter

Vorige week was het weer Sea Otter Classic tijd. Voor de verandering werden we dit keer niet op stortbuien, modderpoelen of tien beaufort tegenwind tijdens de finale klim getrakteerd, maar daarentegen wel op: mooi weer. Du jamais vu! Hoewel, bij de start van onze race (8.30am) was het nog behoorlijk koud en kon zelfs een spoor van motregen ontwaard worden in de mistbank die het parcours op en rond Laguna Seca eventjes in zijn greep hield.

Enige vaststellingen na deze race:

  My Salsa Mamasita after the Sea Otter race


 • Mijn zomerproject van vorig jaar, de geweldige Salsa Mamasita was de perfecte machine voor dit hobbelige en zanderige parcours, maar heeft er nog nooit zo vuil uitgezien achteraf. Dirty, maar nog steeds sexy, natuurlijk!

 • 48040-093-001t48040-107-025t
 • Naar goede gewoonte was de Ayatola eveneens van de partij – op de thumbnail fotootjes hierboven, geplukt van de brightroom site (mijn nummer is 678, Tom’s 2023) kunt u het verschil in onze aanpak opmerken: links: stijl en klasse, rechts: werkvoetbal!

 • SeaOtter09p2
  Voorts kunnen op flickr een aantal fijne foto’s van het event aangetroffen worden, genomen door de sympathieke ibikergal (geen Ayatola portretten gevonden helaas).

 • SeaOtter2009
  De camera van mijn iPhone verlegt nog steeds grenzen wat betreft het genereren van foto’s van craptastische kwaliteit. Hier wordt de finish van de Ayatola voor de eeuwigheid vastgelegd!

En nu: resultaten! Het betrof hier zowaar mijn zesde editie, dus een terugblik is op zijn plaats…

2004: 1 uur 47 min en 26/170 bij Beginners 30-34. Filip Meirhaeghe won toen bij de profs, een paar maand voor zijn dopingexploten naar buiten kwamen. Mijn fiets: Giant NRS XTC, heden in beheer van mijn vader. Mooimooi: eerste race-ervaring, en een vrij gedegen resultaat. Edoch: mijn crash in mijl twee leverde mij een uit de kluiten gewassen ‘flesh wound’ in de zij op die nog een paar weken zou dooretteren.


2005: 1 uur 54 min en 91/115 bij Sport/Beginners Singlespeed. Fiets: Giant XTC 2to1 singlespeed (duh). Mooimooi: singlespeed is zwaar! Voor mij geen sandbagging! Edoch: mechanische problemen – ik had nog niet goed in de mot dat een correcte kettingspanning nogal belangrijk is voor singlespeeding – zorgden voor veel frustratie en vertraging.


2006: 1 uur 57 min en 25/104 bij Beginners 35-39. Fiets: de Yeti! Het parcours werd geheel gewijzigd dit jaar (heden ten dage is het nog steeds hetzelfde als in deze editie). Mooimooi: een epische editie, omwille van het grote aantal drakonische modderpoelen op en rond het parcours. Eerste koers voor Tom. Edoch: Tijd niet indrukwekkend, maar de staat van het parcours speelde hierbij een grote rol.

2007: 1 uur 41 min en 10/137 bij Beginners 35-39. Fiets: de titanium hardtail (een Kona) van mijn collega. Mooimooi: de lichtgewicht fiets zorgde voor een serieuze verbetering van mijn tijd. Edoch: Heb mij enigszins bezondigd aan sandbagging deze editie, het is tijd om naar Sport over te schakelen.

2008: 1 uur 43 min en 46/96 bij Sport 35-39. Fiets: Yeti. Mooimooi: met mijn Yeti, veel zwaarder dan het titanen vehikel vorig jaar, haalde ik een bijna even goede tijd – ik moet dus in betere conditie geweest zijn. Edoch: Ongelooflijke zij- en tegenwinden tijdens de finale klim verhinderden een nog betere uitslag.

2009: 1 uur 34 min en 15/99 bij Cat 2 (het voormalige Sport) 35-39. Fiets: Salsa Mamasita. Mooimooi: mijn persoonlijk record verpulverd! Edoch: geen klachten, behalve misschien over enige poison oak irritatie die ik schijnbaar heb opgedaan toen ik door enige bruuske maneuvers dwars door wat struiken diende te navigeren.

Zo te zien gaan de resutlaten in een lichtelijk stijgende lijn: alle hoop is dus nog niet verloren na 35!

5 reacties op “Zeeotter“

 1. Tom beweert:

  Voailen Otter!

 2. Konijn beweert:

  Fijne bewieroking van Uwzelve – maar hoe heeft de Ayatollah het er vanaf gebracht qua tijden en plaats? Het is ook duidelijk dat ik dringend een iPhone moet hebben – voor de camera!!

 3. El Hombre beweert:

  Tja, de grootste indicatie van ijdelheid is valse bescheidenheid – daarvan wenste ik niet beschuldigd te kunnen worden!
  De Ayatola was ietsje trager dan vorig jaar geloof ik, mid-pack, maar ik laat het aan zijne geestelijke hoogheid over om verder commentaar te leveren.

 4. Tom beweert:

  Ik heb zo geen hoogwaardig fietsmateriaal en moet het met een bescheiden Santa Cruz Blur LT rooien… Vandaar een tijd van 2u9min. Normaal gezien kan je met een betere fiets gemakkelijk 35 minuten van je tijd afhalen, dus 1u34min zou zeker geen probleem geweest zijn.

 5. Hombre beweert:

  Volgend jaar met dezelfde fiets om te zien of de Edegemmers de Wilrijkgemmers aankunnen!


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.