Klimtijdrit

Morgen zou ik deelnemen aan mijn eerste koers van het seizoen, de klimtijdrit over de fantastische Sierra Road, moest ik niet al een tijdje wanhopig liggen kampen met hardnekkige klere-bacillen. Een mens wordt waarschijnlijk zwak van het mooie Californische klimaat, want het is hier nu bij wijze van uitzondering al een poosje regenweer a la Belge en blijkbaar kan ik daar niet meer tegen; of het moeten microben van een specifiek resistente strain zijn; of het ligt aan mijn vervelende collega’s die gedurig ziek naar het werk komen (aan mijn linkerkant: longontsteking, rechterkant: sinusitits, rest van de gang: doordeweekse verkoudheden).


Soit, zelfs als ik toch min of meer in orde zou zijn morgen, zal mijn tijd ongelooflijk sucken (de motivatie is momenteel dus nogal gering): Sierra is namelijk een redelijk korte maar steile klim, 3.8 mijl lang, bijna 2000 voet hoogteverschil, waarin een mens diep anaerobisch moet gaan en hard moet afzien om tijd te maken. Het onderhoesten en -niezen van het parcours gaat daarbij niks goeds toe bijdragen dus waarschijnlijk ga ik mij niet al te competitief opstellen (als ik sowieso al opdaag).


 


Hillclimbs


Voor de geinteresseerden hierboven een vergelijking met een aantal andere ‘climbing landmarks’ in de omgeving. Ik heb Sierra nog nooit gedaan, dus dit moet mijn referentiekader vormen.


  • Gemiddeld is Sierra Road te vergelijken met Kennedy Road (slik), maar die laatste heeft een aantal vlakke/dalende stukken met als gevolg ook een aantal veel steilere klimmende stukken.

  • The ‘Horror known as Bohlman/On Orbit’ is zoals verwacht een stuk steiler maar heeft een vlakkere aanloop; Sierra begint heel steil, want niet bevorderlijk is voor diesel-types etc. Sierra is ook veel steiler dan Old La Honda (slik 2).

  • Sierra is zo’n beetje als de eerste twee mijl van Montebello maal twee. Die laatste vlakt na twee mijl serieus af dus een directe vergelijking is bedrieglijk.

  • Voor de Euro’s: Sierra valt te vergelijken met een halve Alpe d’Huez, maar gemiddeld een beetje steiler.

 

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.