Stimulus package II

Kodak Cuts 4500 Jobs
Panasonic Cuts 560 Jobs
Canon’s Profits Fall by 81%
CIPA Predicts Falling Camera Sales in 2009
etc…


‘Doing nothing is not an option’ (dhr. B. Obama, onlangs).


In de huidige kredietcrisis alsook deflationaire spiraal zou op uw geld blijven zitten eigenlijk als inciviek moeten worden beschouwd. Vandaar mijn recente beslissing om een van mijn favoriete industrietakken een hart onder de riem te steken, en een financieel steunplan te ondertekenen in ruil voor een asset genaamd EF 70–200mm f/4L IS USM.


Het plan werd initieel door mijn Congres bestempeld als ‘too expensive, too much spending’ en teruggestuurd, maar mits een paar aanpassingen (het asset zou tweedehands worden aangeschaft, in plaats van nieuw) werd het dan toch goedgekeurd, en uiteindelijk uitgevoerd.


Om eerlijk te zijn, ik was al een tijdje aan het azen op zulk asset. Eerst dacht ik natuurlijk aan de niet-IS versie, een bekende publieksfavoriet. Maar de afweging is dan: gezien het bestaan van de IS versie, de unaniem lovende commentaar op het geweldige functioneren hiervan (‘4 extra stops!’), het feit dat een mens niet elke dag zoiets koopt etc, zou de buyers remorse waarschijnlijk ondraaglijk zijn. Een laatste belemmering mijnentwege (‘I am not worthy’) werd uiteindelijk ook afgewimpeld: ik heb nu al geinvesteerd in een hoop camera gear, het telephoto-bereik is altijd al een gapend gat in mijn arsenaal geweest, en de Tour of California, Sea Otter mtb races etc komen eraan! En ook: zeer geschikt voor portretten, en beesten-in-Nationale-Parken.


Goed, het eerste wat ik ‘s avonds thuis met het inderdaad uitermate fijne asset deed, was het op mijn camera draaien en mij naar Barack Obama’s eerste persconferentie begeven:


Obamatvpic2


Niet echt een goede foto hoor ik u verzuchten, maar het was er dan ook eentje die ik van mijn TV nam…
(de pixels van de LCD werden weggeblurd in Photoshop)


Vervolgens mij naar de tuin begeven en zien of er iets te fotograferen viel. Het was helaas nogal donker, zelfs 4 stops helpen niet al te veel in zulk een situatie, maar toch viel er iets interessants te bespeuren:


Maan2


‘t Was Volle Maan! Bon, even een disclaimer: voor deftige volle-maan-foto’s is die 200mm niet echt afdoende, een 300mm lens of op zijn minst de Canon 1.4x extender + 200mm is hier beter op zijn plaats en aldus heb ik de pleurus uit die foto moeten croppen, maar toch: ge kunt de Tycho-krater herkennen! Wat een fun!


Het kleinood ziet er nogal als een gevaarte uit maar is eigenlijk niet al te zwaar:


IMG_3754


IMG_3748


Hopen maar dat ik nu niet in affronten val en er ooit iets deftigs mee kan produceren – in het slechtste geval kan ik ze altijd aan Konijn uitlenen als hij hier nog eens op bezoek komt .


 

2 reacties op “Stimulus package II“

  1. Konijn beweert:

    De niet-IS versie is ok maar lees de review over het IS exemplaar op PhotoZone.de: “Every now and then EOS, the goddess of mercy, seems to speak to the Canon lens designers and this time they listened carefully”. Dat zegt genoeg… Sta mij toe U veel plezier met deze geweldige lens te wensen. En nu ga ik verder sparen voor een eigen exemplaar – of de Uwe meegritsen als ik nog eens over de plas geraak ;-)

  2. Californication » Blog Archive » Rainy day diversions beweert:

    [...] my personal stimulus package for the economy – haven’t had much to show for it yet, but we’re learning and [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.