Cinema Depri

Wetenschappelijke berekeningen tonen aan dat 24 Januari de Meest Deprimerende Dag van het Jaar is (of 19 Januari, of 21 etc maar dat doet er eigenlijk niet toe, een ingenieur schat en rondt af).


Onder het motto ‘live life to the fullest’ besloten we hier afgelopen weekend gepast op in te spelen – het was overigens eindelijk eens een uitgeregend en grijs weekend – en in de cinema naar ‘Revolutionary Road’ van Sam Mendes te gaan kijken (het was dat of ‘Slumdog Millionaire’, maar dat was zogezegd een feelgood movie). Laat ons wel wezen: na visie van het drama met Di Caprio en Winslet droomt een mens van een dieet van feelgood-movies… Uitermate sterk acteerwerk, het moet gezegd, in het bijzonder door Kate Winslet (en een verbluffende bijrol door een zekere Michael Shannon), maar de film is een uitermate deprimerend relaas vol gebroken relaties, mislukte dromen en gefaalde aspiraties.


Bon, om er een schep bovenop te doen dan ‘s nachts Hulu-gewijs naar de nieuwe Battlestar Galactica episode gekeken. De hele Battlestar Galactica reeks (de 21e eeuwse versie) is zonder meer fantastisch en wat mij betreft ongeveer het beste wat science fiction heeft gebracht sinds de gelaatsuitdrukking van Leslie Nielsen in ‘Forbidden Planet’, maar bij vlagen gaat het er ook bijzonder zwart en neerslachtig aan toe. En wat moet een mens voelen als in deze episode (die anders zeer goed was) de allercharmantste kapitein Dee zichzelf door het hoofd schiet… volstrekt afgrijzen!


Laat ons stellen dat het nu opnieuw tijd is voor een zonnig weekje – de Californische weergoden kennende gaat dat wel in orde komen…

1 reactie op “Cinema Depri“

  1. Konijn beweert:

    een ingenieur schat en rondt af: hmmmmm, de LHC, ongetwijfeld ook door ingenieurs vervaardigd ;-)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.