De trein, altijd een beetje reizen

IAD, Dec 25, 2008


Obama reist per trein naar Washington DC voor de plechtigheid op dinsdag. Ik word bijna een beetje week bij de anticipatie op dit historisch moment (btw, is niet elk moment ‘historisch’?… soit). The Inauguration will be Televised, ook op het Intranet bij ons op het werk – u ziet, de economie kan in principe nog een stuk slechter.


Schandelijk over het hoofd gezien helaas werd een stoomlocomotief met open beestenwagon erachter waarop de vorige resident van 1600 Pennsylvania Ave in pek en veren kan worden afgevoerd. (Ik geloof dat zulke scene in een of ander Lucky Luke album ooit erg treffend in beeld gebracht werd.)


Over treinen gesproken – ook in California zijn er enkele in gebruik. Caltrain bijvoorbeeld is zeer nuttig om (tijdens de werkdag) van het Peninsula/South Bay naar San Francisco te reizen… het zijn treinen met doorgaans twee verdiepen, tweezit zetels alsook individuele zitjes die zeer laptop-fahig zijn – beter dan wat de NMBS rondsjokt. Maar de NMBS sjokt dan ook waarschijnlijk >100x het aantal treinen rond… Caltrain is waarschijnlijk de drukst bereisde ‘echte’ treinlijn in de staat, en dat wil wat zeggen (of wil heel weinig zeggen)…


Een andere lijn is deze: de Amtrak van SF to LA. Het voornaamste nut van deze lijn voor mij is dat het een handig retour ticket kan vormen voor mijn project ‘rij eens met de koersfiets langs de Pacific van San Francisco tot Los Angeles’ dat ik eerstdaags eens dien uit te voeren! 

2 reacties op “De trein, altijd een beetje reizen“

  1. Konijn beweert:

    De vraag is: kennen Caltrain en Amtrak ook de legendarische vormen van vertraging of afschaffing waar de NMBS ons immer mee weet te verblijden?

  2. elhombre beweert:

    Wij kunnen daar formeel in zijn.
    Zeer zeker. Maar het valt minder op!


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.