RIP Lei Clijsters

Heden mogen Google en het wijde interweb de naam ‘Clijsters’ dan wel vrijwel exclusief associeren met Kim, voor mij blijft Clijsters de fenomenale rots in de branding bij Waterschei, KV Mechelen en de Rode Duivels.


Mijn favoriete Clijsters-moment is de magistrale wijze waarop hij het concept ‘scorende libero’ (her)introduceerde, op de wereldbeker 1990 in Italie, tegen Uruguay. Franz Beckenbauer was er klein bier tegen!


Indertijd maakte Mark Uytterhoeven hem onsterfelijk in zijn wereldbeker-programma (?), met een uitmuntend-hilarische analyse van de tot stand koming van dit doelpunt. Ettelijke zoektochten op Youtube, GarageTV en andere Vimeo’s hebben mij niks opgebracht; als iemand dit nog op tape, CD, DVD of pellicule heeft, zou het terstond uploaden hiervan op grote dankbaarheid mijnentwege kunnen rekenen!

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.