Nr 44

Als de GSM-netwerken plat liggen, is er doorgaans iets bijzonders aan de hand. Het klinkt misschien als een cliché, maar dit soort momenten zijn speciaal – geschiedenis die geschreven wordt terwijl je erbij zit en het maar half beseft. Ongeveer exact vier jaar geleden, in tempore non suspecto, verkondigde ik alhier:

aangezien de republikeinen nu een comfortabele meerderheid bezitten in Congres en Senaat, de president leveren, en het opperste gerechtshof naar hun hand kunnen zetten (momenteel een redelijk geriatrisch gezelschap waarvan sommige leden tijdens de ambtstermijn van deze president waarschijnlijk aan vervanging toe zijn), gaat zowat alles wat in de komende vier jaar maar mis kan gaan, hun schuld zijn. Een win-win situatie want: ofwel zal over vier jaar Barack Obama of Hillary met een landslide de presidentsverkiezing winnen, ofwel gaat er niks mis, en dan zal ik gaarne toegeven dat Bush een uitstekende keus was.
Dubya blew it uiteraard, maar we hebben nu de omgekeerde situatie: de druk ligt op Obama. (En ik moet zeggen dat ik zelf enigszins onder de indruk ben van mijn prognose indertijd.) En zoals Colbert reeds stelde: hoera voor de eerste Hawaiiaanse president van de US!

2 reacties op “Nr 44“

  1. Konijn beweert:

    Verhip, U is een ware visionair Ik zal er persoonlijk bij Obama’s twee dwergkonijnen op aandringen dat ze er voor zorgen dat hij U een adviserende positie in zijn team aanbiedt.

  2. elhombre beweert:

    Ik verwacht niet minder!


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.