Heath RIP

Heath Ledger overleden, zo lees ik hier. Straf en spijtig. De lotgevallen van acteurs beroeren mij doorgaans niet al te veel, maar deze was speciaal. Ik had een paar weken geleden nog een formidabele trailer voor ‘The Dark Knight’ gezien – die trailer werd enkel vertoond vlak voor de IMAX-voorstelling van de Will Smith film ‘I am Legend’, en het betrof niet zozeer een trailer als wel een 10 minuten durende kortfilm, een ‘teaser’ zoals ze dat hier noemen. Weinigen hebben die gezien (zoveel IMAXen zijn er niet), en de versie op Youtube is super-crappy. Een bankoverval-heist-met-twist, in IMAX. Schitterend in beeld gebracht, eigenlijk beter dan de film die erna kwam. Met Heath Ledger als The Joker, meaner en meer perfide dan die van Jack Nicholson indertijd.

En een paar maand geleden zat hij ook in de weirde (maar zeer te smaken) Bob Dylan film ‘I’m not there’ van Todd Haynes. Als echtgenoot van Charlotte Gainsbourg (er zijn ergere opdrachten). En daarvoor natuurlijk Brokeback Mountain, en Lord of Dogtown etc. Zijn films waren doorgaans op zijn minst interessant te noemen. Er hadden er nog zoveel bij kunnen komen. En wij moeten ondertussen maar voortsukkelen met Tom Cruise en consoorten.

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.