Henry Coe Moonlight Madness

‘t Was volle maan, en binnenkort Halloween, dus tijd om eens iets geschifts te doen:
Coe night
De Henry Coe Moonlight Madness ride! Vertrekken om middernacht, de hele nacht lang fietsen doorheen het uitgestrekte Henry Coe park met zijn ontelbare trails, arriveren in de ochtendstond.

De afgelopen vrijdagnacht op zaterdag zijn we ervoor gegaan, de volle maan en meestal open trails van Henry Coe zorgden voor enige zichtbaarheid, maar uiteraard was extra verlichting van een sterk kaliber op zijn plaats. Ik gebruikte mijn helmet-mounted halogeen lamp (een specifiek voor mountain biken ontworpen ding, met een joekel van een batterij) in combinatie met een vrij goedkoop LED licht op het stuur (dat ging de volle acht uren mee, en was goed genoeg voor tijdens het klimmen). Mijn kompaan had een meer gesofistikeerde (en ietwat duurdere) hybride HID/LED set-up.
coe dawn
Zeer bijzondere ervaring: brutaal zware klimmen met wegens de duisternis eigenaardig aanvoelende afdalingen – inclusief een soort Blair Witch Project gevoel dat ons soms overkwam, in het bijzonder wanneer we eens in dichte bebossing zaten. In het Engels hebben ze daar het woord ‘eerie’ voor…

Niet al te veel beesten gezien, behalve een hele hoop padden die op het trail zaten en doorgaans niet uit de weg wilden, en een paar herten.

Amper een maand na de grote brand blijft Henry Coe nog steeds fantastisch, dag of nacht!

Route:

Tags: ,


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.