Ontstop Firefox

Al een hele tijd zat ik te klungelen met een ellendig trage Firefox browser op mijn werk PC (FF is nodig om patent searches en werk-related research te doen, niet om zomaar wat rond te surfen uiteraard!).

Goed, extensions, add-ons en de hele rataplan staan er bekend om het hele handeltje danig te kunnen vertragen, en ik heb er wel een hoopje geinstalleerd staan. De gebruikelijke fix is alle extensies een voor een uit te schakelen tot het boeltje opnieuw op normale snelheid draait. Maar zelfs met de browser tot op het bot uitgekleed, bleek hij nog zo traag als een strijkijzer.

Hoera voor het Internet en Google, want hier vond ik een simpele doch effectieve truuk: start Firefox via zijn profile manager (‘Run -> Firefox P’ en in Mac OS X waar soortgelijke problemen zich kunnen stellen wordt dat ‘/Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefoxbin -P’) en creeer vervolgens een nieuw profiel.

De browser start dan met een blanco profiel als een uitgekleed skelet, zonder extensies, maar in mijn geval bleek hij ineens stukken van mensen sneller. En de snelheid bleef intact, zelfs na het pijnlijke herinstalleren van alle extensies (je kan via de profile manager altijd terug het oude profiel inladen, om te zien welke extensies je had). Eigenaardig, maar ik ging niet klagen.

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.