De Dag dat de iPhone verscheen

Apple store iPhone

...is de dag dat mijn geld voorgoed verdween? Niet bepaald, want zolang een iPhone hier opgescheept zit en ingelockt is met een AT&T contract en trage Edge connectiviteit laat ik deze iKelk alvast aan mij voorbijgaan. Wat niet wegneemt dat het nog steeds een zeer begerenswaardig gadget is (en een en ander kan veranderen).

Zo ook dacht een hele meute kooplustigen en fanaten, die nu al sinds gisteren een forse wachtrij aan het vormen zijn hier in de buurt. Ik woon namelijk op een paar minuten wandelen van de Apple store in Palo Alto (een mens moet zijn woonplaats strategisch kiezen), en toen ik daarnet (6 uur ’s avonds) poolshoogte ging nemen speelden er zich nogal hektische taferelen af.
Dave Winer Apple store
Onder de horde wachtenden en het publiek errond, een heuse who’s who in Web 2.0: onder meer Dave Winer (RSS mens, protoblogger en een van de ‘podfathers’, zie foto hieronder), het duo van Zooomr en een hoop figuren uit andere onduidelijke Web 2.0 startups, de dame van Valleywag (Megan?), en natuurlijk Robert Scoble, voormalig Microsoft blogmeister, nu bij Podtech en wandelende PR machine, die met zijn zoon de kop van de wachtrij vormden.

Op de foto hieronder komt hij triomfantelijk de Apple store buitengewandeld met zijn trofee – nadat de Apple security mannen de meute fotografen en andere camerazwiepers wat uiteen hadden gedreven.
Scoble Apple store
De Apple store gaat nog tot middernacht open zijn – maar naar verluidt zouden er maar 500 stuks in voorraad zijn. De staart van de wachtrij (hieronder) blijft hier vrij stoicijns bij. Er werd overigens bericht dat de Heer Jobs zelve mogelijk zijn opwachting zou komen maken in de Palo Alto store – misschien moet ik toch maar een oogje in het zeil blijven houden…

Apple store line

Tags: ,

2 reacties op “De Dag dat de iPhone verscheen“

 1. Ann beweert:

  Probably these guys were not in that line :-)

  http://www.youtube.com/watch?v=KTNgTsq8l08
  http://www.youtube.com/watch?v=p6Q5QuhQzIE
  http://www.youtube.com/watch?v=GecftG1Kh7w

 2. El Hombre beweert:

  Ach, de N95. Die heeft ongetwijfeld betere features overall, maar de Ayatola en ikzelf hebben daarnet nog wat liggen spelen met iPhones in de Apple store, en na deze ervaring wil een mens absoluut niet meer geconfronteerd worden met die verschrikkingen van user interfaces die Nokia, Ericsson en andere Motorola’s je in de maag plegen te splitsen…


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.