Bezoek

De laatste tijd heb ik veel bezoek over de spreekwoordelijke vloer gekregen hier in Palo Alto, en dat is een goed ding.

Zo kan dit onder meer een uitgelezen excuus vormen om eens de betere etablissementen op culinair vlak op te zoeken. Afgelopen maandag bijvoorbeeld Fuki-Sushi, een van de fijnere sushi tenten in Palo Alto, die we samen met hij-die-hier-bekend-staat-als-Konijn hebben aangedaan.

Waarschijnlijk de eerste keer in negen-tien jaar dat ik Konijn in persoon heb mogen aanschouwen – lang geleden schuimden wij samen demo-party’s af als daar zijn The Party in Denemarken. Onze ontmoeting inspireerde mij op zoek te gaan naar zijn weblog, en warempel, hij blijkt er niet een enkel maar ook een tweede op na te houden.

Konijn is tevens een mede photography enthusiast, en bleek verregaande tekenen van lens- en ander materiaal-lust te vertonen: de wisselkoersen, in het bijzonder de zwakke dollar, maken het voor hem zeer moeilijk allerhande verleidingen op fotografisch-materieel vlak te weerstaan tijdens zijn verblijf in de US.

Nu is het zo dat de B&H catalogus al een tijdje zorgwekkend prominent in mijn huiskamer lag rond te slingeren – ik was namelijk een telefoto zoom-lens aan het overwegen voor mijn Canon: de 70-300mm IS f/4, of de 70-300mm IS f/4.5 DO (compact!), of dan toch de 70-200mm IS f/4L (L!)?

Gelukkig kreeg ik nu een ideale kans om de enig mogelijke rationele beslissing te maken: weg met die catalogus! En ik gaf hem cadeau aan Konijn.

Timeo Danaos et dona ferentes – en het houten paard was hier niet gevuld met Griekse soldaten, maar wel met mooi glimmende stukken glas met hoog fluoriet-gehalte en een neiging om dollarbiljetten en credit cards te verslinden. Ik hoop dat Konijn geen tweede hypotheek is aangegaan en dat hij mij kan vergeven.

Epiloog: helaas, het heeft niet geheel mogen baten. Ik besloot dat ik aan het andere eind van het lens-technische spectrum nog een groter gat te vullen had, en heb me een ultra wide zoom aangeschaft, de 10-22mm f/3.5 – een EF-S weliswaar maar ik zie mezelf geen Canon film body meer gebruiken en de prijs-kwaliteit is prima!

2 reacties op “Bezoek“

  1. Konijn beweert:

    Ik heb het onmogelijke gepresteerd: ik heb enkel en alleen de 50mm f/1.4 aangeschaft die ik van plan was. De verleiding voor een 70-200 f/4.0L IS was groot maar de vrees voor vernietigende commentaar bij thuiskomst nog veel groter ;-)

  2. El Hombre beweert:

    Aarghl, de 70-200 f/4L IS… ik heb deze inderdaad niet aflatende verleiding voorlopig ook weten weerstaan. Ik ben trots op ons beiden!


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.