SushiYa sluit…

Verschrikkelijk nieuws!

Mijn favoriete sushi place – SushiYa op University Avenue in Palo Alto, vijf minuten wandelen van bij mij thuis -sluit binnenkort blijkbaar de deuren. De chef, Hiroshi Kato, vertrekt aanstaande zaterdag terug naar Japan, heeft hij mij zonet verteld. Ik beschik gelukkig over zijn contactgegevens zodat ik hem in Nagayo kan gaan opzoeken – daar zal hij zijn eigen joint opstarten.

SushiYa is een geweldig hole-in-the-wall type etablissement met overheerlijke specials als daar zijn de Binkara of Godzilla, alsook sobere maar superlekkere rolls zoals de spicy tuna of shrimp roll. Ik ga dat ernstig missen – er zijn honderduizend andere sushi restaurants hoor ik u zeggen maar dit heeft iets speciaals. Het lekkere eten, de sfeer, het personeel (a la Cheers, ‘where everybody knows your name’), de Valley entrepreneur types die er komen rondhangen, de vele website-besprekingen met de Ayatola aan de bar!
Wat nu?

P.S.: hm, de 27e maart en nog maar de tweede post van de maand – ik besef dat de blog een beetje naar motteballen begint te ruiken maar ik speel met de idee om wat veranderingen door te voeren… binnenkort meer hierover.

2 reacties op “SushiYa sluit…“

  1. Konijn beweert:

    Maar dit is werkelijk rampzalig nieuws – ik was van plan je om een paar culinaire aanbevelingen te vragen die ik ter plaatse kon uitproberen en ik ben nog niet vertrokken of de eerste geeft er al de brui aan. Ik hoop dat er geen verband is ;-)

  2. El Hombre beweert:

    Ik mag het eveneens hopen!
    Er zijn gelukkig nog een aantal alternatieven, dus ik zou mij nog niet al te veel zorgen maken…


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.