D-Wave Systems

Nog wat tech-nieuws, om het af te leren:

D-Wave Systems heeft gisteren in het Computer History Museum in Mountain View een demo gegeven van hun product ‘Orion’ alsook aangekondigd dat deze volgend jaar op de markt zal gegooid worden. En wat dan nog, hoor ik u denken, maar besef dat Orion zowaar een quantum computer is! En ik vind het redelijk ongelooflijk dat je volgend jaar zoiets gaat kunnen kopen – als D-Wave de beloftes waar kan maken, wat allesbehalve zeker is (hier meer details).
Goed, er is wat cryogene machinerie bij nodig en het hele geval is nogal uit de kluiten gewassen voor een luttele 16 qubits, maar toch: een commercieel verkrijgbare quantum computer! Nu nog de flux-capacitor uitvinden en misschien kan aan een teletijdmachine gewerkt worden…

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.