Macworld Expo 2007

Macworld

Net zoals vorig jaar is het stralend zonnig in de stad, zij het enigszins aan de frisse kant, wanneer ik Macworld Expo aandoe. Herinner u: in de winter is het in San Francisco gewoonlijk beter weer dan in de zomer. Ik had de indruk dat het een stuk drukker dan vorige keer was, hoewel dat ook van dag tot dag kan verschillen – het is nu Dag 2, een jaar geleden was ik er denk ik Dag 3. En dit keer loop ik rond met een MTBGuru-badge ;)!

Eerste vaststelling: er staan niet zoveel computers – vorig jaar werden hele batterijen verse Intel Mac’s (in het bijzonder de MacBook Pro) opgesteld en kon het publiek daarmee voluit prutsen. De ‘Computer’ is niet voor niks uit ‘Apple Inc’s naam gekieperd.

Dit jaar is er natuurlijk maar 1 ster op de show:
iPhone
Er was letterlijk ook maar 1 exemplaar van de iPhone te bezichtigen, ronddraaiend in een soort glazen bokaal. Hierboven gezien van opzij – dun! En hieronder een vooraanzicht (verschoning voor de schabouwelijke foto):
iPhone 2

Voor meer details waren we aangewezen op demo’s en presentaties. Ik ga hier niet herhalen wat elders reeds helemaal uit de doeken wordt gedaan en bediscussieerd, maar gewoon dit hier tonen:

iPhone demoiPhone demo 2iPhone demo 3

Surfen! Gmaps! Satelliet beelden!

Het ding ziet er, zowel in de demo’s als in het echt, zeer begeerlijk uit. Wat mij betreft is het voornaamste nadeel dat er geen GPS ingebouwd zit – ik was mij al aan het inbeelden zo’n ding op het stuur van mijn mountain bike te hebben en dan real time tracking en displaying in Google Earth te doen – gesteld dat de videochip van de iPhone dat zou aankunnen en je GE kan installeren – een andere vraag is natuurlijk of ik met een spul van $500 OTH wil riskeren (nuja, fancy carbon componenten kunnen dat ook kosten en mensen steken dat ook op hun fiets).

E-mailen – naast Yahoo mail wordt POP, IMAP ondersteund dus eigenlijk alles – de vraag is hoe vlot het typen via het hieronder gedemode touch keyboard zal verlopen (onscherpe foto, ik weet het, maar het was er een heksenketel).
iPhone demo4

De rest van de Expo dan: heel veel booths, een nerveus makende drukte en teveel om op te noemen, hoewel niks echt schokkends; de Apple TV, waarin ik niet bijster geinteresseerd ben.

Google – Earth en Sketchup voornamelijk – met een redelijk uit de kluiten gewassen booth, zeker vergeleken met de grappige micro-booth vorig jaar:
Google booth

Garmin had er ook eentje, naar aanleiding van de release van de OS X versie van Training Center – nu nog Mapsource en we zijn (enigszins) tevreden:
Garmin booth

Alle grote foto-, video-, printer-bedrijven waren present, waaronder ook moedertje Xerox. Als afsluiter deze fijne collectie onderwater cases van Canon, geshowcased in een echte visbak:
Canon underwater

Volgend jaar meer van dat – tovert Steve Jobs dan eens wat GPS-dingen uit zijn mouwen?
Macworld 2008

Tags: ,

2 reacties op “Macworld Expo 2007“

  1. Ann beweert:

    Fijn om je nog eens in de Standaard tegen te komen!

  2. El Hombre beweert:

    Ze mogen daar wel eens mijn naam juist leren spellen!


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.