Fast forward / rewind

Even een fast forward van Kerst naar Nieuwjaar – de afgelopen dagen geen tijd gehad om hier iets zinvols te melden, maar nu heb ik die wel. Sterker nog, ik zit op het vliegtuig naar San Francisco de drie laatste uren van een elf uur durende vlucht te verteren en om de slopende verveling tegen te gaan heb ik besloten om hier met mijn laptop en benen in een knoop gekneld tussen twee vliegtuigzetels … een eindejaarslijstje te plegen! (jawel, met Ecto, mijn off- en online editor).

Beste films die ik gezien heb:The Descent: nog eens een echt goede horrorfilm, waar is de tijd! Met in de hoofdrol een stel voornamelijk Britse dames op speleologische excursie, gezelschap gehouden door een hoop gedrochtelijke mensaapachtigen waartegen Gollem een omhooggevallen poedel lijkt.

The Proposition: fenomenale Australische film op een scenario van Nick Cave (!), uitermate brutaal en enigszins zwaarmoedig maar bijzonder pakkend en fan-tas-tische fotografie – alsook acteerwerk. – Casino Royale: Daniel Craig is niet een nieuwe Sean Connery, wel de nieuwe Steve McQueen! Die mens pakt fantastisch goed op het grote scherm, in hoedanigheid van Echte Vent. – The Departed: Grand Cru Scorsese en onderhoudend gangstermaffia-gedoe, met een geweldige cast waarin vooral Marky Mark Wahlberg de show steelt. – Borat: beste om te lachen (?). Het is nu wachten op “Bruno: the movie”.

Ook goedgekeurd: The Prestige, Babel, The Fountain, en waarschijnlijk zullen een hoop andere films die ik niet gezien heb ook wel de moeite geweest zijn.

Memorabel concert:dEUS in San Francisco, omdat het uitermate fijn was ze in uitstekende vorm in een piepklein halfvol zaaltje bezig te zien – verder eigenlijk niet al veel gezien – Pearl Jam in slechte akoestische omstandigheden, een aantal goeie klassieke concerten (Joshua Bell)

Beste CD:
Ik moet toegeven dat ik amper nog CD’s koop – voor mijn muziek fix luister ik naar 105.3 en af en toe steek ik wel wat iTunes (onder meer de ganse Pocket Revolution van dEUS). Het zelden kopen van CD’s is een beetje een accidental boycot – die ik soms doorbreek, recent nog door het jammerlijke failliet van Tower Records, waardoor alles daar in de uitverkoop terecht geraakte. Daardoor heb ik voor een appel en een ei me een hele hoop ouwe klassiekers kunnen aanschaffen, waarvan Ocean Rain van Echo & the Bunnymen mij het meest beviel: hoogdravend en barok, lyrisch en meeslepend! Beste ‘single’ van het jaar: Steady as she goes van The Raconteurs. Waarom? Het eenmaal horen en het fantastisch vinden, en het na 100 keer nog niet beu zijn.

Beste TV-programma: – ik heb dit jaar denk ik enkel afleveringen van Nip/Tuck, Sex and the City, Battlestar Galactica en wat coverage van de Tour de California, Tour de France en Wereldbeker Voetbal op tv bekeken en daarvan was Battlestar Galactica veruit het meest onderhoudende (het offensief van Landis in de Tour de dag na zijn inzinking was ook fijn maar smaakt nu een beetje zuur)

En tot slot, mijn meest memorabele (mtb) trips:Durango 100: een hels en slopend modder, regen, donder, bliksem en hagel-fest op grote hoogte, maar o zo tevreden dat ik het uitgereden heb. – California Death Ride met R en F, het feit dat we het alle drie uitgereden hebben – Geweldige solo ondernemingen in Coe (Pacheco Falls) en Tahoe (Punisher Loop) – Verder zeer fijne trips in Annadel, Auburn en Moab

Volgend jaar hopelijk nog veel meer van dat, uiteraard te volgen op MTBGuru.com! Verder wensen wij elkeen een gelukkig nieuw jaar, en dat eenieder succesvol zijn dromen mag najagen.

2 reacties op “Fast forward / rewind“

  1. Pieter beweert:

    Ik was ook op dat dEUS concert; vooral grappig was dat aan de toog een kliek van een 20 tal belgen (vooral Vlamingen eigenlijk) de Duvelvoorraad van Cafe Du Nord op 45 minuten erdoorgedronken hadden.
    Sorry voor mijn ‘ene met hesp en ene met kaas’ tijdens het concert; wanneer den Duvel is in de man, dan is de wijsheid in de kan…

  2. elhombre beweert:

    Ik was pool aan het spelen met mijn vriendin vlak voor het concert – heb dus helaas het Duvelhijsen gemist…


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.