Borat naar het Witte Huis!

George W. heeft vanavond een interessant rendez-vous gepland: een dineetje met de heren Hamid Karzai en Pervez Musharraf, alwaar de leider van de vrije wereld hoopt de geschillen tussen de presidenten van respectievelijk Afghanistan en Pakistan bij te leggen.
En later deze week staat nog meer top-diplomatieke arbeid op de agenda van het Witte Huis: president Nazarbayev van Kazakhstan komt op bezoek. Deze laatste is een van de weinige ex-communistische gezagsdragers die het Ijzeren Gordijn hebben overleefd – een belegen potentaat van de corrupte stempel, die nog steeds de hand niet omdraait om een occasionele opposant te doen verdwijnen. Vergeleken met dit dubieus heerschap (dat overigens een behoorlijke voorraad olie beheert) lijkt Borat al heel wat respectabeler dan deze laatste zo op het eerste gezicht doet vermoeden. Naar het schijnt zou de kwestie Borat overigens op de gespreksagenda van Nazarbayev staan, en dus vraag ik mij af: waarom kan wat met Hamid en Pervez lukt niet ook voor Borat en Nazarbayev werken? Borat naar het Witte Huis!

Tags: ,

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.