I choose to wait

abstinence

Laten we deze maar klasseren onder ‘Amerika, vat vol paradoxen’... een zelfhulpgroep van verontruste, lichtelijk puriteinse ouders die hun kroost wil beschermen? Of is het een anti-Aids campagne a la Billy Graham/George Bush?
Deze affiche zag ik langs een freeway in het westen van New-Mexico, het ‘four corners’ gebied, nabij het vierstatenpunt waar Utah, Arizona, New Mexico en Colorado elkaar raken. Een gebied van canyons en woestijnen, met hier en daar een paar piepkleine towns. Ook het gebied waar de beruchte Fundamentalist Church of the Latter Day Saints (FLDS) enige populariteit geniet (fundamentalistische Mormonen, een kleine fractie die honderd jaar geleden afscheurde van de officiele Mormoonse kerk en die verantwoordelijk is voor ontelbare grapjes over polygamie – zij het dan dat ze dat menen); FLDS-leider en absolute griezel Warren Jeffs, die op de FBI Ten Most Wanted lijst stond, werd onlangs overigens gevat en gearresteerd. Zijn interpretatie van de religie bestond er voornamelijk in honderden huwelijken met onder meer 14-jarige meisjes te arrangeren voor hemzelf en zijn trawanten, vooral oudere mannen. De jongere mannen in FLDS-towns worden ultra-puriteins opgevoed en soms uit de gemeenschap gestoten als ze een meisje nog maar durven kussen – naar het schijnt gebeurt dat om competitie voor de oudere polygamisten/pedofielen uit te schakelen. Misschien toch een probleem hier met blanke mannen van middelbare leeftijd?

Tags:

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.