Zune DRMt ‘s morgens de dingen

Steeds interessant te zien hoe onze vrienden bij Microsoft zelfs hun relatieve goede ideeen of producten een valse start weten te geven met ongelooflijk knullige PR.
Men beseft dat de klok moet geluid worden, maar weet niet altijd de klepel hangen; een nieuw product moet heden ten dage natuurlijk gelanceerd worden met een blog, en in het geval van de Zune, Microsoft’s nieuwe music player (een wannabe ‘iPod-killer’), is dat de ‘Zune Insider‘, volgeschreven door een MS employee, met horden nuttige tips, Q&A, howto’s, previews, links, reviews etcetera, teneinde een legioen van fangirls en -boys op de been te brengen.

Een goede morgen schrijft de Zune Insider echter het volgende, in een post waarin een aantal algemene vragen over het nieuwe gadget behandeld worden:

“I made a song. I own it. How come, when I wirelessly send it to a girl I want to impress, the song has 3 days/3 plays?” Good question. There currently isn’t a way to sniff out what you are sending, so we wrap it all up in DRM. We can’t tell if you are sending a song from a known band or your own home recording so we default to the safety of encoding. . .

Vervolgens is het eventjes wachten tot deze snippet Boingboing of Slashdot bereikt, en dan: genieten van de comments!

Noot: de DRM wordt toegepast wanneer files draadloos worden doorgestuurd; ik weet niet of dit ook het geval is wanneer je ze op andere wijze (USB?) transfereert. Het draadloos kunnen sharen van muziek met andere Zune gebruikers, mits een aantal beperkingen, is wat mij betreft eigenlijk niet eens zo’n slecht idee. Maar een onhandiger manier dan die ‘we wrap it all up in DRM!’ zinsnee om dit te communiceren kan ik mij amper inbeelden.

Update (Sep 19,2006)
van de Zune Insider…

Tags:

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.