Durango MTB 100

Over die Durango MTB 100 gesproken: eind volgende week al vertrek ik met de vlieger naar Albuquerque in New Mexico. Durango ligt in een zuidwestelijke hoek van Colorado, het ‘four corners’ gebied, en Albuquerque is de grootste stad/luchthaven in de buurt – het is evenwel nog steeds vier uur rijden. De Yeti is al met DHL vertrokken – veel goedkoper dan op het vliegtuig meenemen. Hopelijk komt mijn fiets wel redelijk ongehavend uit de hard shell bike case die ik een paar jaar geleden op de kop getikt heb.
Ik ben ingeschreven op de 100km, er is ook een 100mijl race maar die lijkt mij voorlopig nog enigszins te krankzinnig: het hele gedoe speelt zich namelijk af op een hoogte tussen 9000 en 11000 voet (2700 en 3300m); de 100km heeft een cumulatieve stijging van 12000 voet, de 100mijl 17000. Ter vergelijking: de Death Ride was 15000 voet maar dat is niet echt een vergelijking want dat was op asfalt, met een lichte koersfiets – op technische trails met een mountain bike klimmen is stukken zwaarder.
Enfin, als ik een en ander goed overleef ga ik de dag nadien wat lokale bezienswaardigheden doen, misschien steek ik wel de White Sands in New Mexico als ik zover geraak…

Tags: ,

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.