Pearl Jam in SF

Cimg3163

Vorige week Pearl Jam gaan bezien in San Francisco. R is fan, ikzelf heb altijd wat halfslachtig gestaan tegenover Vedder en co: PJ is zo’n beetje half Soundgarden en half Grateful Dead, en ik apprecieer eigenlijk enkel de eerste helft. In San Francisco bleek dat opnieuw: fantastische nummers werden afgewisseld met het soort hymnen waarbij Vedder op z’n zeurderigst de Amerikaanse Bono uithangt; en zowaar: ook een drumsolo passeerde de revue (ik zei het al, Grateful Dead)! Gelukkig komt drummer Matt Cameron van Soundgarden, dus in de mate van het mogelijke was dit nog redelijk genietbaar.
Memorabel waren vooral een rits sterke nummers – inclusief Dylan-cover ‘Al along the watch tower’ (bijna zo goed als de Hendrix-versie). Naast Eddie Vedder stalen voornamelijk gitaristen Mike McCready en baardige organist (!) Boom Gaspar de show – deze laatste lijkt als twee druppels op deze mansfiguur en gaf onder meer een zinderende orgel-solo ten beste. Voornaamste minpunt was de lamentabele akoestiek van het Bill Graham Civic Auditorium. Betere foto’s zijn hier te vinden en hier is een verslag uit de San Francisco Chronicle.

Tags: ,

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.