Warm

Het is hier momenteel warm – heel warm. In Palo Alto wordt geflirt met de veertig graden Celsius grens, en de hoogste temperaturen in de Bay Area werden vandaag opgemeten in Livermore (111 Fahrenheit ofte 43 graden Celsius). Ha maar hoor ik u zeggen, in Californie is dat droge warmte en dus niet zo lastig om te verdragen (als pakweg de recente hittegolf in Belgie). Dat is normaal inderdaad het geval, en de fameuze marine layer aan de kustgebieden zorgt daarbij voor koele nachten – alsook de gepatenteerde fog. Edoch, deze keer zorgt een ongewoon meteorologisch fenomeen (een zuidoostelijke luchtstroom uit Mexico die een verkeerde bocht heeft genomen) voor ongekende luchtvochtigheid: tot 57% relatieve vochtigheid werd opgemeten, in plaats van de normale, ‘droge’ 30%. Momenteel ‘genieten’ we dus eventjes van zwoele nachten a la Florida of New York.

Tags:

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.