Landis en Lelangue

Amerikaanse coureurs en Belgische ploegleiders: het lijkt een gouden combinatie. Na Armstrong/ Bruyneel hebben we nu Landis/Lelangue. Deze laatste werkte eerst tien jaar voor de Tour de France organisatie en nam vorig jaar de leiding van team Phonak over, een ploeg tot dan vooral gekenmerkt door dopingschandalen en abominabele prestaties. Veel verbeteringen in de prestaties van de ploeg als geheel zijn er nog niet te merken, maar er is natuurlijk Landis – en Axel Merckx, die als enige ploegmaat echt kon helpen in de bergen.
Landis gaat de Tour oververdiend winnen – het op Homeriaanse (of – vul in – Merckxiaanse, Gauliaanse, Fausto Coppiaanse) wijze overkomen van tegenslagen als daar zijn een tien minuten kostende klap van de hamer, een slap team en wegterend heupweefsel rechtvaardigt dat al ruimschoots. Pereiro verdient het veel minder met zijn half uur echappee bidon cadeau. En ik zie natuurlijk graag een mountain biker winnen! (mijn hoop was oorspronkelijk op Cadel Evans gericht)

Tags: ,

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.