Landis

Heel, heel straf. Virenque, Chiappucci deden gelijkaardige dingen maar nooit voor het eindklassement. Dit is Merckx, maar dan met een kapotte heup. Ondertussen is Pereiro nog een beetje Walkowiak aan het spelen (hij doet dat in stijl overigens). Landis komt uit San Diego en ik zag hem maanden geleden al bezig in de Tour of California.
Ik moet die Joux-Plane toch eens gaan uitchecken.

Tags: ,

1 reactie op “Landis“

  1. Californication » Blog Archive » Landis redux beweert:

    [...] Zo meldde ik eerder. Dat is nu blijkbaar op meer dan een vlak het geval: hoe kwamen Virenque en Chiappucci immers ook in het nieuws? Yep. Merckx, natuurlijk, heeft anderzijds nooooit doping gebruikt . Voorlopig kan ik er mij evenwel van afmaken met ‘onschuld tot schuld bewezen is’ (het B sample) en: misschien moet ik dringend een voorraadje inslagen van het bier en de Jack Daniels die Landis dronk na zijn inzinking, bij wijze van energy drink voor mijn mountain bike tochten. Hoewel, je moet blijkbaar liters innemen om ietwat effect te sorteren en dan vrees ik een beetje voor enige neveneffecten. Nu helemaal gedegouteerd van coureurs? Wat mij betreft niet echt: als doping de prestaties met een paar procenten verbetert, betekent dat meer dan 90% nog steeds van training en talent moet komen – ofte: zelfs een ongedopeerde en moddervette Jan Ulrich die uit net zijn winterslaap ontwaakt gaat nog een stukken betere conditie hebben dan de gemiddelde Belgische profvoetballer tijdens diens piekperiode. Het kinderachtige bedrog, de leugens en excuzes die met doping samengaan zijn evenwel moeilijker te verdragen. Waarom kan niemand zeggen (zoals Meirhaeghe indertijd): bon, ik heb gepakt en verkeerd gegokt, tough shit. Maar dus: wachten op de tegenexpertise voor Landis; er zijn hier en daar nog halve believers. [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.