World Cup

Amerikanen en voetbal: gaat de ongemakkelijke relatie ooit echt iets worden?
Voetbal is voor (mannelijke) Amerikanen een beetje zoals hun eerste liefje: iedereen was er verliefd op als kind maar eens volwassen zijn ze er wat gegeneerd over. Bij de vrouwen is dat meestal anders: zij blijven er verslingerd aan (het Amerikaanse team is dan ook meervoudig wereldkampioen).

Er zijn evenwel indicaties dat een en ander aan het veranderen is:

  • volgens de FIFA vormen de Verenigde Staten een voetbal-grootmacht – ze hebben momenteel inderdaad een redelijk goede ploeg (edoch, nummer vijf in de wereld??)

  • Het ABC/ESPN kabeltv-netwerk zendt alle wedstrijden live uit, zonder onderbrekingen, en voert telkens een panel Carl Huybrechts-achtige figuren op om pre- en post-analyses ligt te maken.

  • Wedstrijden worden hier op PARC zowaar gestreamd en zijn op het Intranet als Quicktime beschikbaar (onze AV-people hebben blijkbaar een niet al te stresserende workload deze dagen).

  • Een manager in mijn groep (een geboren Amerikaan) heeft een paar dagen vrij genomen en is halsoverkop naar Gelsenkirchen gevlogen om daar de wedstrijd US-Tsjechie te gaan volgen (om daarop terstond terug het vliegtuig op te stappen)

Anderzijds:

  • Ik heb nog niemand gezien die ‘te laat’ op het werk is gearriveerd om een wedstrijd te volgen (behalve een paar verdwaalde Duitsers dan).

  • De MLS (Major League Soccer – de nationale voetbalfederatie) heeft naar verluidt een behoorlijk bedrag moeten bijdragen om de wereldbeker 2006 live uitgezonden te krijgen – redelijk uniek aangezien voor alle andere sporten die hier op tv komen de kabelnetwerken in de rij gaan staan om vervolgens vele miljoenen op te hoesten.

Ikzelf heb voorlopig hier en daar een paar flarden wedstrijd gevolgd maar viel telkens zowat in slaap (oersaai 1-0 gedoe van Engeland en Nederland) – het laatste kwartier Australie dan weer was fantastisch.

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.