Gratis versie Sketchup

Ga dat downloaden!
Dit houdt natuurlijk steek voor Google, dat gaarne een hele community amateurs 3D-modellen voor hen gaat zien opbouwen in Google Earth. Ik moet mij gelukkig niet als een idioot gaan voelen omdat ik indertijd Sketchup heb gekocht, aangezien de gratis versie niet alle functionaliteit bevat en bijvoorbeeld enkel bestanden kan bewaren in Google Earth formaat. Het is verder wachten tot Google Earth textures ondersteunt, en dan gaan er spektakulaire dingen te zien zijn. Meer hierover op de Google Earth blog.
‘In related news’, er blijkt (eindelijk) wat beweging te zijn wat betreft Google Maps in Europa. Zelfs het vaderland is nu geheel beschikbaar (hoewel het hiervoor gelinkte artikel Belgie niet eens vermeldt), zoals bijvoorbeeld hier te zien is. Helaas zijn de meeste satelliet-beelden van Belgie nog steeds van absoluut ondermaats resolutie-niveau. Kan mij trouwens iemand uitleggen waarom de streek rond Mechelen wel in hoge resolutie te zien is en bijvoorbeeld Antwerpen of Gent niet – de wraak van de Maneblussers? Zit er een Mechelaar in het Google-team in kwestie?

Tags: ,

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.