Tom Boonen: Wired to win

In tegenstelling tot sommige anderen had ik geen trip naar Belgie geboekt om de Ronde Van Vlaanderen te volgen, dus moest ik de indrukwekkende zege van Boonen vernemen via het web en tevreden zijn met de anderhalve-minuut samenvatting op VTM online.
Om een en ander te compenseren ben ik naar ‘Wired to Win’ gaan kijken, in de reusachtige IMAX Dome van het San Jose Tech Museum. Het is een documentaire die in de eerste plaats over de werking van het brein gaat, waarbij ter illustratie de fysieke en psychische ontberingen van een aantal renners in de Tour de France worden gevolgd. De IMAX-beelden van de Tour (uit 2003) en de Franse Alpen zien er ongelooflijk indrukwekkend uit op het gigantische scherm van de Dome – in feite een soort halve bol waarin je gezeten bent. Ik vond het effect (‘immersive surround’) in ieder geval stukken straffer dan wat je ziet in een ‘traditionele’ IMAX-zaal met vlak scherm.

Wired to win

Tags: ,

2 reacties op “Tom Boonen: Wired to win“

  1. Ayatola Hombre beweert:

    Het was fijn om de TvV nog eens live op TV te kunnen meemaken. Maar te weinig spannend om er een memorable kijkstuk van te maken. De goeie heeft gewonnen, dat wel.

  2. El Hombre beweert:

    Blijkt nu dat ze hier toch een uitgebreide samenvatting op OLN hebben uitgezonden… maar dan een dag te laat (op maandagavond) – sjaf!


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.