dEUS live in Cafe du Nord, San Francisco

dEUS live

Het was redelijk onwezenlijk: na tienen op een zondagavond, in een zaaltje met hooguit een honderdtal man, beklimmen Barman en co het podium – de vaderlandse rockgoden staan bijna dicht genoeg om er een babbeltje mee te slaan (ik sta op de derde of vierde rij).

Tom Barman

Cafe du Nord ligt dichtbij de intersectie van Castro en Market, jawel het ‘gay’ centrum van San Francisco – de bar/lounge/concertzaal is tevens een soort ‘Swedish American’ monument (wat dat ook moge betekenen). Eerder dan Zweden of lokale drag queens zitten vanavond een hoop Belgen in de zaal (het meeste ‘heckling’ gebeurde in het Vlaams). dEUS (met inderdaad nog steeds een Caps Lock probleem) is redelijk onbekend in de States, en dat gaf ons de gelegenheid ze in ideale omstandigheden aan het werk te zien (prima geluid en zicht). Ze speelden het zaaltje plat en hadden er zo te zien wel plezier in: vioolfiguur Klaas Janszoons die in het publiek kwam postvatten wanneer de keyboards even werden overgenomen door Eric Drew Feldman; Mauro Pawlowski die ongelooflijk cool voor zich uit stond te staren; en Tom Barman, voortdurend op scherp en tijdens de hevigere (gitaar)momenten verwoed molenwiekend. Op de playlist een hoop materiaal uit het laatste album ‘Pocket Revolution’ (dat ik me een paar maand geleden iTunes-gewijs had aangeschaft), en dit bleek live meer dan stand te houden. Mijn favorieten van de avond: ‘Via’ en ‘Turnpike’, oudjes die bezwerend goed werden uitgevoerd; ‘Sun Ra’ en ‘Bad Timing’ uit de nieuwe CD; en uiteraard het incontournable ‘Suds & Soda’ dat als laatste bisnummer werd opgevoerd.

Mauro

Mijn foto’s zijn helaas uitermate noisy en blurry (het zaaltje/podium was redelijk donker) maar diegene die ik met flash genomen heb bleken nog erger te sucken (de wimpy flash is de achilleshiel van de Casio Exilim – van alle ultracompacts eigenlijk), dus we zullen het hiermee moeten doen – enfin, ik had eigenlijk moeten zeggen dat ze ‘artistiek onderbelicht’ zijn…

Tags: ,

1 reactie op “dEUS live in Cafe du Nord, San Francisco“

  1. Californication » Blog Archive » Fast forward / rewind beweert:

    [...] Memorabel concert: – dEUS in San Francisco, omdat het uitermate fijn was ze in uitstekende vorm in een piepklein halfvol zaaltje bezig te zien – verder eigenlijk niet al veel gezien – Pearl Jam in slechte akoestische omstandigheden, een paar klassieke concerten (Joshua Bell) [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.