Sneeuw in San Francisco

[en]

It's been raining, hailing and snowing in the Bay Area...

[nl]

Een paar weken geleden kregen de hoogst gelegen gebieden in de Bay Area al een laagje sneeuw, en gisteren en vanmorgen was het opnieuw zover: een storm uit de noordelijke Pacific raasde over de Westkust, en zorgde voor hagel, sneeuw en verkeerschaos. En: boven een hoogte van ongeveer 500 voet bleef de sneeuw (een tijdje) liggen, wat bijvoorbeeld betekende dat Twin Peaks in San Francisco er vanmorgen zeer wit uitzag – naar ‘t schijnt komt dat maar een keer elke tien jaar voor. En dan nog in maart, dat is sinds de negentiende eeuw niet meer gebeurd.

snow skylineVrijdagavond was het aan het hagelen in Palo Alto, sneeuwen in San Jose en werd de 280 freeway ter hoogte van San Mateo zowaar afgesloten. Deze ochtend besloot ik poolshoogte te nemen van de laatste weerkapriolen. Skyline Boulevard zag eruit als Winter-Wonderland – het besneeuwde woud, optrekkende mist, de zon die af en toe door de wolken brak – daarna: zicht op de oceaan met besneeuwde heuvels op de voorgrond. En ook: prutsende Bay Area chauffeurs die niet wisten hoe om te gaan met het witte spul op de weg.
Ik had tevens mijn mountain bike meegenomen teneinde een en ander van naderbij te onderzoeken maar daarover later meer.

ocean snow

Tags: ,

1 reactie op “Sneeuw in San Francisco“

  1. Californication beweert:

    Even een onderbreking…...

    Ik heb de oude site opnieuw even online gezet – niet omdat ik aan het experimenteren zou zijn met zombie-blogs – maar de nieuwe site kan wat link-sap gebruiken voor de search engines ;). En loshombres.org/californication heeft, gezien het Google-verk…..


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.