Tour of California: stage 2


Excellent stage reviews can be found on kwc’s blog, so I won’t bother writing much more here – at least not in English.

De ‘Ronde van Californie’ vormde een ideaal excuus om twee uurtjes werk te brossen, aangezien de aankomst van de tweede rit deze namiddag in San Jose voorzien was. Er zat een behoorlijke berg bij, Sierra Road, een beestachtig steile ‘muur’, die evenwel niet de finale beslissing kon afdwingen: George Hincapie won uiteindelijk de sprint van het kopgroepje van zo’n twintig man dat zich vlak na de afdaling had gevormd. Ik stond vlak bij de streep; mijn camera ving slechts een glimp op van de derde finisher (foto hierboven), de Lotto-Spanjaard Josep Jufre Pou. Met Lotto-Amerikaan Chris Horner op twee heeft het Belgische team behoorlijk gepresteerd. De hoofdprijs was dus evenwel voor Hincapie, en die veroverde eveneens de leiderstrui. Heel amusant was de wijze waarop de Amerikaanse commentatoren het publiek wat wielerwijsheid trachtten bij te brengen – witzen omtrent het ‘dichtrijden van een gat’ etc laten zich evenwel moeilijk vertalen ondervond ik. Morgen tijdrit in en rond Santa Teresa – Uvas road, even ten zuiden van San Jose…

1 reactie op “Tour of California: stage 2“

  1. Californication » Blog Archive » Landis beweert:

    [...] Heel, heel straf. Virenque, Chiappucci deden gelijkaardige dingen maar nooit voor het eindklassement. Dit is Merckx, maar dan met een kapotte heup. Ondertussen is Pereiro nog een beetje Walkowiak aan het spelen (hij doet dat in stijl overigens). Landis komt uit San Diego en ik zag hem maanden geleden al bezig in de Tour of California. Ik moet die Joux-Plane toch eens gaan uitchecken. [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.