American Riviera

De kustlijn nabij Santa Barbara ligt parallel aan de oost-west as en kijkt uit naar het zuiden; een vijtal mijl landinwaarts rijzen de geweldige Santa Ynez bergen op; en een tiental mijl ten zuiden van de kustlijn liggen de eveneens bergachtige Channel Islands. Het gevolg van dit alles is dat de kuststrook rond Santa Barbara een uitgelezen mediterraan micro-klimaat heeft, en zelfs naar Californische normen een ongelooflijk klimaat heeft: het strookje land, ook bekend als de ‘American Riviera’, blijft gespaard van de winterstormen die uit het westen komen en door de Channel Islands worden afgeweerd; en in de zomer blijft het door de Santa Ynez gespaard van erge hittegolven en droogte. Het heeft er allemaal misschien iets te maken dat de mediaan huisprijs hier meer dan een miljoen dollar is!
Santa Barbara is ook een ‘college town’ (de jaloezie opwekkende van vele studenten die het in minder aangename oorden zoeken), heeft met de buurt rond State Street een zeer onderhoudend uitgaanscentrum en onderhoudt een ‘Spanish colonial look’: grote billboards zijn bijvoorbeeld verboden in het straatbeeld en zo zijn er nog een aantal andere merkwaardige richtlijnen en ordonnaties vanwege de stad.
De stranden zijn geheel postkaartgewijs uitgerust met rijen prachtig hoge palmbomen – strand en dijk lenen zich overigens prima tot joggen en rollerbladen. Voor surfen, dat andere archetypische ‘SoCal’ tijdsverdrijf zijn er hier dan weer niet genoeg golven (Channel Islands liggen in de weg) – daarvoor wordt beter afgezakt naar Ventura en zuidelijker gelegen oorden.

Geen reacties meer mogelijk.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.