The Gubernatorial crash

De Governator heeft onlangs lichte verwondingen opgelopen bij een crash met zijn Harley-Davidson – 15 hechtingen in de lip waren nodig om opnieuw een vlot ‘I’ll be back’ te kunnen debiteren.
Het ongeval was geheel de fout van een onoplettende automobilist maar later bleek dat ook Ahnuld niet helemaal zonder zonde was: hoewel hij al jarenlang per moto de Californische wegen afschuimt (inclusief in de Terminator-films) en in lyrische bewoordingen spreekt over het genot van het rijden langs de Pacific Coast Highway (geheel terecht overigens, mag ik wel getuigen), blijkt nu namelijk dat hij niet eens over een moto-rijbewijs beschikt. De ‘M1’ designatie ontbreekt geheel op zijn Californische rijbewijs/id; tijdens het ongeval reed hij met een sidecar aan de motor en een eerste poging tot excuus luidde als volgt (citaat uit de San Francisco Chronicle):

Schwarzenegger’s press secretary, Margita Thompson, said that the governor holds a Class C driver’s license, which allows him to drive a motorcycle with a sidecar. But she confirmed he does not have the M-1 endorsement on his license for driving a two-wheel motorcycle on the street.
Helaas, de politie was het niet eens met het eerste punt. Tweede poging tot excuus dan maar:
Schwarzenegger told reporters Tuesday that he had the right license for motorcycle riding when he lived in his native Austria and later in Germany, but he said it just didn’t occur to him that he needed one after he came to the United States in 1968.
Een welgemikt ‘yeah, right’ is hier op zijn plaats!
(hoe geraak je bv aan verzekering voor de moto, zo zonder rijbewijs?)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.