Hoge Venen

Omdat het niet altijd Mount Whitney moet zijn: we hebben gisteren in perfecte omstandigheden (verse sneeuw, zon) een langlauftocht ondernomen nabij het hoogste punt van België, de Signal de Botrange, temidden de Hoge Venen, oftewel les Hautes Fagnes.

Het was koud, maar een goed soort koud: de laagstaande winterzon zorgde voor enige warmte en voor fantastisch licht (in de fotografische zin van het woord).

Ik ben behoorlijk opgetogen dat ik tijdens mijn verblijf hier grotendeels gespaard blijf van de gebruikelijke grijze tristesse – en in de plaats deze schilderachtige wintertoestanden aangeboden krijg,

die gepast gevierd worden met een blonde Leffe van ‘t vat.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.