Ding and The Nugget

Ik word stikjaloers als ik dit allemaal lees. Jaloers omdat ik hier ondanks de elfentachtig kanalen op de kabel nog steeds geen snooker te zien kan krijgen. Tijd voor nog eens wat gedram over snooker, inderdaad.
Voor het onwaarschijnlijke geval er lokale Comcast-afgevaardigen meelezen:
I’m sick of football, baseball, basketball, ice hockey, tennis, golf, WWF - give me instead the finest contribution the British ever made to civilization – snooker – and there is a chance I’ll sign up.
De finale van het net afgelopen UK Championship was immers van een fenomenaal kaliber; om te beginnen getuigde de samenstelling ervan van een grenzeloze ongelooflijkheid: bij wijze van spektakulaire comeback stond namelijk Steve ‘The Nugget’ Davis, ultra-tacticus uit vervlogen tijden alsook typisch Britse droogkomiek, tegenover de zowat 30-jaar jongere Ding Junhui, het nieuwste snooker-wonderkind, uit Shanghai. De 18-jarige Ding wist uiteindelijk met heroisch safety-spel The Nugget te vloeren, zoals hier te lezen is.

2 Responses to “Ding and The Nugget“

  1. Ayatola Hombre Says:

    Ha, ge hebt het nieuws ook vernomen. The Nugget is Back. Terug op nummer 3 in de wereldranglijst. Misschien komt zijn voorspelling van eind jaren ‘90 in Humo toch nog uit: “Als je niet opletten word ik de man van het volgende decennium” of zoiets.

  2. El hombre Says:

    Schitterend inderdaad. Nu moet enkel Jimmy White nog eens de finale van het wereldkampioenschap halen en verliezen en de early nineties zijn helemaal terug!


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.