Sketchup

Sketchup is een fantastisch CAD/tekenpakket – het heeft niet de ambitie een echt CAD tool a la Autocad te zijn, maar eerder een hulpmiddel voor het creeren van visualisaties / ‘artist renderings’ – ideaal voor de huis-, tuin- en keuken-uitvinder, alsook voor auteurs van patenten of wetenschappelijke artikels.
Ik ben niet van plan hier aan ‘product placement’ te gaan doen, maar als het goed is mag het ook eens gezegd worden.
Plus, ze hebben een originele en gratis methode om het pakket te evalueren, er is een OS-X alsook Windows-versie, en daarbovenop bevat het een Ruby API die toelaat Ruby scripts te runnen – good karma!

3 Responses to “Sketchup“

  1. Ayatola Hombre Says:

    Redelijk fantastisch, inderdaad. Wel nogal duur voor een occasionele hobbyist…

  2. Californication » Blog Archive » Google koopt @Last / Sketchup Says:

    [...] Zie bijvoorbeeld hier en hier. Dit heeft natuurlijk alles met Google Earth te maken, waarvoor Sketchup een populair 3D design tool geworden was – voorbeelden van modellen gemaakt met Sketchup zijn het Vrijheidsbeeld in New York en de Eiffeltoren in Parijs. Het was sinds een paar maand tevens mijn favoriete tekentool… [...]

  3. Californication » Blog Archive » Gratis versie Sketchup Says:

    [...] Ga dat downloaden! Dit houdt natuurlijk steek voor Google, dat gaarne een hele community amateurs 3D-modellen voor hen gaat zien opbouwen in Google Earth. Ik moet mij gelukkig niet als een idioot gaan voelen omdat ik indertijd Sketchup heb gekocht, aangezien de gratis versie niet alle functionaliteit bevat en bijvoorbeeld enkel bestanden kan bewaren in Google Earth formaat. Het is verder wachten tot Google Earth textures ondersteunt, en dan gaan er spektakulaire dingen te zien zijn. Meer hierover op de Google Earth blog. ‘In related news’, er blijkt (eindelijk) wat beweging te zijn wat betreft Google Maps in Europa. Zelfs het vaderland is nu geheel beschikbaar (hoewel het hiervoor gelinkte artikel Belgie niet eens vermeld), zoals bijvoorbeeld hier te zien is. Helaas zijn de meeste satelliet-beelden van Belgie nog steeds van absoluut ondermaats resolutie-niveau. Kan mij trouwens iemand uitleggen waarom de streek rond Mechelen wel in hoge resolutie te zien is en bijvoorbeeld Antwerpen of Gent niet – de wraak van de Maneblussers? Zit er een Mechelaar in het Google-team in kwestie? [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.