De verrijzenis van Kepler

Neen, de grote astronoom is niet uit het graf opgestaan, wel de boekhandel van naamgenoot Roy en diens zoon Clark die een paar maand terug op nogal theatrale wijze de deuren had gesloten; Kepler’s was/is een soort bibliofiel monument in Silicon Valley en is nu blijkbaar door een aantal filantrope en kapitaalkrachtige fans gered (in Menlo Park moeten er zo wel een hoop te vinden zijn). Ik vond het aanbod in Kepler’s eerlijk gezegd nooit zo overweldigend (in pakweg Borders is meer te vinden), maar absoluut geweldig was/is het feit dat Kepler’s een hele reeks avondlijke voordrachten door bekende en minder bekende auteurs organiseerde (afgelopen maand stonden onder meer Salman Rushdie en Terry Pratchett op het programma, geloof ik – wat dus niet doorging wegens de sluiting).
Enfin, nu kunnen we dus weer rustig genieten van een cafe latte in Borrone’s, vervolgens gaan browsen in Kepler’s en dan kopen op Amazon… of moet dat laatste omgekeerd?


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.