Demo Forest / Annadel


Het antwoord op de vorige kwisvraag vindt u in de uitgebreide post. Hint: het heeft te maken met onze net afgelopen tweedaagse mountainbike odyssee, die ons eerst naar het fantastische Demo Forest voerde, en vervolgens tot in het geweldige Annadel State Park (foto) bracht.

Zaterdag stond Demo Forest (officieel: Soquel Demonstration Forest) op het programma; het gezelschap voor de dag bestond uit Tom (aka de Ayatola) die dankzij deze rit meteen een nieuw epitheton heeft verdiend: “The Helmet”.
Tom was tot voor dit weekend een Demo Forest-maagd en zijn inwijding in de Demo-singletrack liefde heeft behoorlijk wat bloed gevergd – gelukkig zonder al te veel erg. Het begon allemaal onschuldig, met de klim over Buzzard Lagoon en Santa Rosalia, genieten van het prachtige Ridge-trail. Dan, diep in het Demo Forest (dat door sommige bikers in een zwaarmoedige bui ook wel eens het Demolition Forest wordt genoemd), vatten we het schitterende Braille-trail aan; Braille is een technische speeltuin vol logs (boomstammen), bumps, bridges alsook een teeter-totter (een schommel), allemaal hindernissen die door geinspireerde bikers en trail-bricoleurs werden opgericht (met eveneens telkens een wuss-out optie). We verwerkten dit allemaal zonder veel problemen, tot Tom op een nauw en steil stuk met veel los zand besloot dat het niet snel genoeg ging en overging tot vrije vlucht – waarop hij prompt met zijn helm tegen een boomstam aan de steil aflopende rand van het trail (zie foto) aanknalde en een paar meter naar beneden tuimelde.

Dit leverde de gebruikelijke schrammen, bulten en schaafwonden op, maar eveneens een
behoorlijk ingedeukte helm inclusief diepe barsten aan de binnenzijde op (dit is tevens wat in de kwisvraag in het vorige artikel afgebeeld werd).

Dag 2 verliep een stuk vreedzamer, in het diep in Sonoma County gelegen Annadel park. Annadel omvat een prachtig trailsysteem, met hier en daar uitermate opwindende stukken rotsig singletrack. Ik had de singlespeed van stal gehaald, naast Tom “The Helmet” waren ook Thomas en Inge van de partij, en ik zag dat het Goed was.
Meer foto’s voor de geinteresseerden hier (opgepast, er zijn een paar bloederig gewelddadige taferelen te zien)...

5 Responses to “Demo Forest / Annadel“

 1. Ayatola Hombre Says:

  Voor diegenen zie er zich zorgen over zouden maken: de fiets heeft het voorval zonder problemen overleefd.

 2. Hombre Says:

  Wat met de ‘anal release’?

 3. El hombre Says:

  Een paar grapjurken hadden een kleine modificatie aangebracht aan dat plakkaat (voor een huis / real estate te koop)...

 4. El hombre Says:

  PS: Als je een ‘F’ wat dichter bij een ‘I’ zet, krijg je het gewenste effect…
  Zie ook (as per the Ayatola) de reclameslogan ‘GREAT FLICKS’ waarbij ge met een beetje verbeelding ook een interessante transformatie kunt realiseren…

 5. Californication » Blog Archive » Step into the (Demo) Forest Says:

  [...] Ah, Demo Forest! Ongeveer net een jaar na zijn helmet-squashing crash wist Ayatola Hombre zijn Demo-nen uit te drijven en het Forest heelhuids te overleven. We ontmoetten een sympathiek en verdwaald koppel, dat ons volgde naar het Braille trail. Mike was een geweldige stuntman op de logs en jumps en ik had mijn anderhalve kilo camera niet voor niks mee. [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.