Trader Joe’s / Aldi

Trader Joe’s is een van de weinige ‘high-end’ supermarkt-ketens hier in de VS (enkel voedingswaren worden verkocht) – de GB voor de meerwaardezoeker, quoi (‘gourmet food and beverage store’ heet dat hier). Trader Joe winkels worden gekenmerkt door personeel dat gehuld gaat in Hawaii-shirts, een clienteel dat vaak uitheems of Europees getint is, soms ook enige geitenwollensokken-trekken vertoont, en een brede keus aan producten van redelijke tot hoge kwaliteit, met soms allerhande exotische specialiteiten.
Ann (die ook eens met een weblog of zoiets zou moeten beginnen) maakte mij een tijdje geleden attent op een interessant gegeven: namelijk, Trader Joe’s = Aldi.
Dit is niet echt nieuws, maar het verbaasde me toch: absoluut niets in een Trader Joe winkel laat vermoeden dat we hier met ‘Aldi-boecht’ te doen hebben (opgepast, ook ik was indertijd een gretig Aldi-shopper, de vettige chips en chocoladerepen vormden uitstekende studentenkost). Een mooi staaltje marketing (of misschien eerder: consolidatie + diversificatie) aan het werk (zie ook: de zaak Scharffenberger/Hershey’s)!
Ik zie de bejaarde en licht-paranoide gebroeders Albrecht evenwel nog niet onmiddellijk in Hawaii-hemd rondhuppelen tijdens een werkbezoek aan hun transatlantische filiaal…

2 Responses to “Trader Joe’s / Aldi“

  1. LVB Says:

    Ik ben een groot fan van Trader Joe’s. Vooral van de afdeling voedingssupplementen en vitamines.

    Ik zie weinig gelijkenis met Aldi. Aldi profileert zich met zijn prijzen, TJ met kwaliteit en verscheidenheid.

  2. El Hombre Says:

    Ik kom ook graag in TJ; ze hebben doorgaans een redelijke selectie aan Belgische bieren (oa Duvel), en de Aziatische/Japanse specialiteiten zijn ook de moeite (yum, mochi ice cream!). Draegers en Andronico’s zijn nog beter maar ook belachelijk duur (deze twee zijn enkel in CA actief geloof ik).


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.