Auburn Century

Komende zaterdag zal ik hierop aan het zwoegen zijn; 100 mijl en 10000 voet hoogteverschil, temidden de schilderachtige Sierra foothills. Ik ben bepaald niet van plan elke maand zulk een onderneming aan te vatten, maar het betreft hier een geval van ‘cherchez la femme’. Bij wijze van extra amusement is op het parcours een optionele klimtijdrit aangebracht – de Iowa Hill Climb, een korte maar beestachtige klim, met een gemiddeld stijgingspercentage van 13.5% – niet zo steil als de Muur van Geraardsbergen, maar wel 4 keer zo lang. On verra…

4 Responses to “Auburn Century“

 1. Ann Says:

  Ik ga ervan uit dat Ayatolla je hier al direct gaat vergezellen met zijn net iets betere nieuwe fiets?

 2. Ayatola Hombre Says:

  Toch niet. Toch niet. Je hebt niet goed gelezen: die 100 mijl is in het kader van ‘cherchez la femme’. Dirk is druk het vrouwen-puntensysteem aan het uittesten. Als je genoeg punten verzameld hebt, kan je weer een tijdje gaan mountainbiken met vrienden en zo zonder haar te ambeteren.
  In dat kader gaat hij binnenkort zelfs mee naar de trouw van een van haar vriendinnen in Las Vegas!

  En daarbij: ik heb nog geen fiets… Maar daar zal vermoedelijk dit weekend iets aan gedaan worden.

  Tom

 3. El Hombre Says:

  Helaas worden doorgaans nogal onredelijke gewichtsfactoren toegepast door het mooie geslacht (i.e. een activiteit die negatieve punten oplevert weegt relatief veel zwaarder door dan een die positieve punten geeft), maar goed. In die zin is het een beetje te vergelijken met wat auto insurance companies doen.

  Wat uw aankoopplannen betreft Tom, zoek niet verder:
  De Seven Elium is u op het lijf geschreven, een blended titanium / carbon fiber snoepje!
  (zie wel dat de limiet van uw credit card afdoende is)
  http://www.sevencycles.com/bikes/road.html
  “The Elium is widely considered the world’s best road frame. The 16.3-lb carbon and titanium rig offers a seemingly impossible combination of comfort and stiffness.”
  — Men’s Journal

 4. Ayatola Hombre Says:

  Wat de fiets betreft:
  Na een hele dag zwoegen op zoek naar een appartement (waarbij ik vanzelfsprekend uiteindelijk mijn geplande budget overschreden heb: 4 tennisterreinen zijn absoluut Nodig, zelfs al je geen tennis speelt), ben ik op zoek gegaan naar een passende fiets.

  Mijn budget lat 50% hoger dan het budget dat Dirk zich had gesteld voor zijn road bike. Kwestie van zeker te zijn dat de mijne toch iets ‘langer’ is. :-)

  Bij SuperGo hadden ze mijn perfecte keuze voor mijn budget, behalve dat de maat verkeerd was (Ik wil een 53 of 54 ipv een 56).

  Bij Off-the-Ramp hadden ze helemaal niets.

  Vervolgens was het plan om verder El Camino af te rijden naar die boutique shop op University. Maar onderweg kwam ik Mike’s Bike Shop tegen. Nu heb ik absoluut geen idee of die mens waar voor zijn geld geeft, maar zij hadden wel 2 fietsen op mijn maat: een Roubaix (van Specialized, geloof ik?), maar 2.5x budget was toch wel net iets te veel.
  Dan was er ook een Guru New Steel voor 1.8x budget. Maar die blauwe kleur vond ik echt maar niets.
  Tenslotte is het dan maar een Litespeed Firenze geworden voor… kuch… 2x budget. Maar hij is volledig in titanium en moet dus wel heel mijn leven lang meegaan, want dat is precies het soort materiaal dat ze in mijn knie gestoken hebben!

  Wat het appartement betreft: ipv Palo Alto is het Santa Clara geworden: Marina Playa. Dicht bij het werk. Verder van S.F. Maar bij Nvidia zal daar zowiezo toch geen tijd zijn voor nachtelijk stadsvertier tijdens de week, dus is het misschien beter zo.

  De Ayatola.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.