Memory of a killer – de Zaak Alzheimer

Heden ten dage siert het smoelwerk van Jan Decleir en Koen De Bouw de straten van Menlo Park – meer bepaald, de voorgevel van cinema Guild op El Camino Real. Jawel, de Amerikaanse release van de Zaak Alzheimer, aka ‘The Memory of a Killer’, staat eraan te komen. De lokale critici zijn alvast laaiend enthousiast. Kenneth Turan, criticus van de Los Angeles Times, de courant bij uitstek van de mondiale filmhoofdstad, is zelfs zodanig onder de indruk dat hij meent dat deze film voor hem de lamentabele filmzomer 2005 (waarover zowat iedereen hier – terecht – klaagt) redt. Dit vertelde hij zonet tijdens zijn filmrubriek op NPR (de publieke radio). Hip hip hoera voor Van Looy en co.

For my fellow Californians: go watch this movie: almost as good as the chocolate and beer!

2 Responses to “Memory of a killer – de Zaak Alzheimer“

 1. ayşıl siyok Says:

  hello we are the students of physical therapy high school in turkey we are searching a movie about alzheimer. can you send us fragmans of ‘the the memory of the killer’ de zaak alz. we have three days to find it please help us:)

 2. elhombre Says:

  Here’s a short fragment on youtube (not too helpful I’m afraid)
  http://www.youtube.com/watch?v=2nCey5kLa5k

  And a good starting point to find more info on this movie would be its entry on imdb.com:
  http://www.imdb.com/title/tt0374345/


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.