De ontdekking van een waterval

Het is hier nog steeds een beetje de Nieuwe Wereld: in Whiskeytown National Recreation Area, een groot en afgelegen stuk wildernis in Noord-Californie, is een reuze-waterval ontdekt (met een hoogte van zo’n 100m) – blijkbaar stond deze op geen enkele kaart, en was ze nooit eerder door de instanties opgemerkt; wat ons brengt tot de quantummechanisch-filosofische vraag: bestaat een waterval als ze door niemand waargenomen wordt? In dit geval zullen Indianen, houtvesters uit de vorige eeuw en avontuurlijke locals evenwel ongetwijfeld al een glimp van het spektakel opgevangen hebben…


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.